jueves, 10 de febrero de 2011

El VII Fòrum Social va ser tot un èxit

     Ja ho veníem anunciant, el VII Fòrum Social de Diaconia Catalana seria tot un èxit. La realitat va respondre a les expectatives creades. L’espai reservat per l’activitat va omplir-se amb les persones, moltes d’elles sense acreditació prèvia, que varen assistir als actes organitzats. Al final unes 160 persones, si no més, van exhaurir els programes confeccionats per l’esdeveniment i també la publicitat de moltes de les entitats que varen posar estands a la mostra d’Entitats.


     Des de bon començament amb la participació de Josep Lluis Suárez, Responsable de l’Àrea Social del CEC que va presidir l’esdeveniment i dirigí una breu meditació bíblica, els assistents gaudiren de les participacions. Les quatre plenàries varen tenir molta acceptació. Resultaren reptadores i funcionals. 


   
En el primer bloc les participacions de Lydia González amb el tema “Com
iniciar una Diaconia Local” i de Fran Cegarra amb “Els nous reptes socials” van servir per donar visió sobre la realitat que ens envolta i crear una actitud pro activa en els assistents per canviar els problemes de desigualtat i pobresa que tenim a casa nostra.


    






    
     Després va arribar la mostra d’Entitats, on varem tenir participacions i exemples pràctics molt interessants de com es treballa actualment en l’àmbit social des d’una perspectiva protestant. La mostra va anar acompanyada amb un petit refrigeri que va permetre recuperar forces.


    
    





    
     El segon bloc de conferències va portar els temes “Com i on trobar recursos pel treball social” a càrrec de Astrid Domènech i “Com elaborar un projecte social” amb el Doctor Àngel Olmo. La vessant pràctica d’aquestes plenàries i la preparació dels seus ponents, el mateix podem dir dels anteriors, van aportar eines de treball pels oients interessats en com desenvolupar accions de caire social al seu entorn de forma eficaç i productiva.
  

     Una vegada finalitzat aquest segon bloc es va cedir la paraula a Guillem Correa, Secretari General del Consell Evangèlic de Catalunya. D’aquesta manera es va poder posar la cirereta al pastís. Guillem Correa va parlar del Pla d’Acció Catalunya 2011-2021. Aquest pla ambiciós,  que serà presentat a cadascuna de les demarcacions catalanes en properes dates, vol incidir en la unitat del testimoniatge protestant a casa nostra.
 

      El balanç del VII Fòrum Social de Diaconia Catalana ha estat molt positiu. L’augment d’assistència gairebé exponencial ens mostra l’interès, ja arrelat però encara creixent, dels evangèlics en treballar per la nostra societat a través de l’ajut social i personal. Esperem doncs que tot el que es va compartir durant aquesta jornada doni com a fruit un augment significatiu de les atencions així com la implantació de noves diaconies locals i Entitats d’ajut als necessitats. Si aquest és el resultat llavors encara podrem considerar amb molta més propietat encara que el VII Fòrum Social ha estat un autèntic èxit.



1 comentario:

  1. Los tema del taller estuvieron muy interesante .
    los nuevo retos sociales que los responsable de cada taller habraròn en sectorer como el economico y el familiar,La iglesia tiene una ventaja competitiva sobre otros tipo deorganizaciones, esta es el amor sobrenatural
    de Dios en vosotros y la aportaciòn dela faceta espiritual a las personas.
    muchas bendiciones a todas las personas que trabajaròn para que se diera este taller que el señor los bendiga

    ResponderEliminar