miércoles, 27 de junio de 2007

EDITORIAL

ENREDATS
Prou que sé -i el diccionari així m´exhorta- que el terme correcte per aquest títol seria "enxarxats" però precisament m'interessa emfatitzar el concepte de la complicació, el problema o l'embull quan penso en el treball en xarxa. Per a uns quants de nosaltres aquest és el primer pensament que els ve al cap quan se'ls parla de treballar plegats amb altres. "Mai no ho hem fet" o "això no pot funcionar" són les frases més gastades en aquests casos.
Tanmateix cada cop la nostra societat transmet missatges més i més clars en les antípodes d'aquesta reacció. I a més a més, precisament treballar en xarxa -o millor encara, enmig de la xarxa- és, sens dubte, una oportunitat inigualable de compartir de forma natural des de dins els nostres principis i valors cristians. És a dir, testificar. És a dir, evangelitzar.
Sempre hem sentit a dir que l'obra social és un testimoni cristià cap als beneficiaris de la nostra tasca. I és ben cert! Però no oblidem que també ho és envers els voluntaris i tècnics d'altres entitats que, en molts casos, no coneixen res -o el que coneixen és molt esbiaixat- de les entitats socials evangèliques. Per tant, encara que només sigui per ells, ens convé treballar en xarxa. Precisament per ser al bell mig. Més o menys com suggeria Jesús quan parlava de ser com el llevat, o la llum, o la sal, o... 
Servint junts,
Daniel Banyuls.

No hay comentarios:

Publicar un comentario