martes, 27 de mayo de 2008

EDITORIAL

PARAULES D'AMOR
Ja fa una pila d'anys que en Serrat feia ben famosos a una parella d'adol.lescents anònims que expressaven el seu amor mutu només amb paraules, quasi un exotisme avui en dia. Els versos de les seves conegudes 'Paraules d'amor', plens de melangia, subratllaven precisament la importància de les paraules per expressar sentiments.
Es ben cert que té molta importància una semàntica adequada per a expressar conceptes amb propietat. A més  a més el vocabulari emprat sempre diu molt del què som i el què creiem. 
Volem arribar a la societat a la que estem cridats a servir i a la qual transmetre el nostre missatge d'esperança i solidaritat cristianes però sovint oblidem que no sempre entén els nostres termes i que ens caldria fer un esforç d'apropament semàntic. Ja deia Montaigne que "la paraula és meitat de qui la pronuncia, meitat de qui l'escolta."
En un breu glossari trobaríem termes com "tercer sector", "treball en xarxa", "marc lògic", "objectius del Mil.lenni", "economia social" i sigles com "ute", "onl", "tci", i altres que encara no formen part del nostre vocabulari però sí del món del voluntariat i del servei social, món on evidentment hem de ser com a cristians.  Però per a ser escoltats hem de parlar el mateix idioma i aconseguir fer també nostres aquests tecnicismes i convertir-los en veritables paraules d'amor.
Servint junts,


Daniel Banyuls.

No hay comentarios:

Publicar un comentario