jueves, 27 de septiembre de 2007

EDITORIAL

PRESENTS !
Ja fa unes quantes dècades a casa nostra s'escoltava el crit de "presents!" tot recordant a uns difunts molt concrets. Ja que eren morts no hi eren de presents i per tant el que quedava era tot just el record malenconiós.  Tant de bo  que al nostre ministeri no haguem d' esperar a no ser-hi per a que algú relacioni les nostres persones o accions amb el servei; tant de bo aspirem a ser útils a la nostra societat, aquí i ara, i desitgem aportar respostes a les grans carències que té, especialment les de caire transcendental.
En el dia a dia desitgem ser presents en el nostre hàbitat també a través de l'acció social amarada dels nostres valors cristians, de la nostra fe en el Crist. Ni més ni menys. Més seria presumpció i menys seria desobediència.
Ara ja som presents ben a prop: amb els avis i els toxicòmans, amb les persones sense sostre i amb els disminuïts; però també amb els que venen de lluny i volen quedar-se com els que encara no han vingut i busquen formes de fer-ho. Treballem igualment a un hospital com a un centre d'acollida, a un campament d'estiu com a una situació d'emergència. Ens apropem a ajudar tant a gent amb sida com a dones maltractades o mainada en risc.
No, no vivim instal·lats a la malenconia sinò a molts i diversos ministeris amb els quals som presents a molts llocs i entre molts col·lectius però encara volem i podem fer més. Volem ser encara més presents a la nostra societat, i per bons motius. I podem ser presents per l'eficàcia i qualitat de la nostra feina, presents per l'afecte i desig d'excel·lència que hi posem, presents pel perfum de vida que com diu la Paraula hem de deixar anar allí on anem. Volem que a l'hora de passar la llista dels bons servidors, com deia el famós himne, nosaltres també hi siguem.
Servint junts,
Daniel Banyuls.

No hay comentarios:

Publicar un comentario