miércoles, 23 de marzo de 2011

SOPAR SOLIDARI A SANT JOAN DESPÍ.



L’església evangèlica de Sant Joan Despí és una comunitat molt compromesa amb l’acció social. Durant el passat any ha ajudat a nombroses famílies de la seva població amb aliments i roba. Però aquesta tasca no es limita només a casa nostra.  Actualment, està preparant un viatge solidari a Mèxic per recolzar la tasca social que està fent al país. Un grup d’aquesta comunitat, i d’altres de Catalunya i la resta d’Espanya, viatjaran el proper Juliol i aprofitaran per dur tota l’ajuda econòmica que es pugui assolir.
Amb aquest motiu, la comunitat ha organitzat un sopar solidari. Aquest sopar, que es realitzarà el proper dia 2 d’abril a les 20:00 al Centre Cívic Les Planes (Sant Joan Despí), és una més de les accions que està duent a terme per tal de sensibilitzar a la població i alhora  donar l’oportunitat de col·laborar amb aquest projecte, tot gaudint d’un sopar mexicà i de bona música de mariachis.
Aquesta església porta tres anys treballant en un projecte per ajudar els infants de Chiapas (Mèxic), en col·laboració amb l'Associació Civil ALFA (Auxiliem a la Família), i amb el recolzament de l’ajuntament de Sant Joan Despí.
En aquest temps s’ha pogut construir un Centre de Desenvolupament Integral de la família (CDI) a la població de Yajalón. Un CDI serveix per ajudar les famílies oferint orientació, a través de cursos de formació en diferents àmbits, per tal de conscienciar els pares de la necessitat que els fills vagin a escola. També ofereix orientació matrimonial, buscant la reducció de la violència domèstica i l’augment del respecte de la dona a la llar. També ofereix orientació espiritual. Aquesta tasca arriba des d’aquest centre a altres poblacions, on també s’està treballant en els mateixos objectius. Serveixi d’exemple la tasca que es realitza a la ciutat de Comitán, on atenen els nens i nenes que viuen i treballen a l’abocador municipal.    

La situació a Mèxic és prou esfereïdora. La població infantil mexicana representa el 34%. 2 milions de nens i nenes no van a l’escola; 2,3 milions no saben llegir ni escriure; 3 milions de nens i nenes treballen; 1,5 milions de nens menors de 5 anys presenten retards en el seu creixement; més del 60% viuen a la pobresa; el 40% pateixen maltractaments per part dels seus pares; molts viuen al carrer i són víctimes de la droga i la prostitució. A això s’afegeix que a zones com Chiapas, els nens i nenes indígenes sofreixen marginació. Per aquesta raó, molts d’ells no van a l’escola.
Per tots aquells interessats en col·laborar en aquest viatge, el preu del sopar solidari és de 15 euros i per fer reserva de plaça es pot contactar amb els organitzadors a través dels telèfons: 653 836 088 (Fidel) i 678 888 881 (Danny).

No hay comentarios:

Publicar un comentario