lunes, 20 de junio de 2011

STOP THE TRAFFIK

     El 1807 William Wilberforce, fundador de la Societat Bíblica i parlamentari britànic, aconseguí que s’abolís el tràfic transatlàntic d’esclaus a l’Imperi Britànic i aquest fet va ser un dels punts de partida per a l’abolició de l’esclavitud a molts països. 

     Però ja el 1727 les comunitats protestants de cuàquers començaren a defensar l’emancipació dels esclaus i, quan el 1787 es va fundar la Societat per a l’Abolició del Tràfic d’Esclaus, el 75% dels fundadors eren cuàquers. 

     El 1865 el president dels  Estats Units Abraham Lincoln abolí l’esclavitud als EEUU basant-se en que l’ésser humà fou creat a imatge i semblança de Déu. 

     El 1886 els protestants Julio Vizcarrondo i Antonio Carrasco (aquest últim pastor evangèlic) president i vicepresident respectivament de la Sociedad Abolicionista Española aconseguiren abolir l’esclavitud a les colònies espanyoles de Puerto Rico i Cuba i Espanya va deixar de ser l’únic país europeu que mantenia l’esclavitud. 

     No podem deixar d’esmentar tampoc les lluites contra les desigualtats de Martin Luther King als EEUU i de Desmond Tutu a Sud-àfrica. 

     El 2007 es va celebrar el 200 aniversari de l’abolició del tràfic d’esclaus. Malauradament, en l’actualitat, el nombre de persones traficades és més elevat que fa 204 anys. Cada dia, homes, dones i nens són traficats víctimes d’engany i amenaça per ser explotats sexualment, per a treballs forçats, per a convertir-los en “camells” o nens soldat i, fins i tot, per a extirpar-los els òrgans. 

      Dissortadament Espanya és un dels principals països de trànsit i destí del tràfic de blanques a Europa. Es calcula que al nostre país hi ha unes 400.000 dones prostituïdes, un percentatge molt alt de les quals ha estat víctima de tràfic i/o ha patit abusos, violacions, maltractaments i/o tractes vexatoris. 

     Davant d’aquest panorama tan esgarrifós, va sorgir el moviment internacional STOP THE TRAFFIK (aturem el tràfic) en el sí d’algunes esglésies evangèliques de Londres que es plantejaven com podrien posar en pràctica de forma efectiva el manament de estima el teu proïsme, amb el lema: "Les persones no s’haurien de poder comprar ni vendre."


      A Espanya es va crear l’associació Esclavitud XXI per intentar desenvolupar aquesta campanya i lluitar també contra el món de la prostitució.


      Darrerament han tret un recurs de qualitat i amb un contingut molt interessant per conscienciar, és un CD amb 15 cançons que parla sobre el tema, més un CDrom amb recursos com vídeos, pòsters, lliçons i activitats per a joves, informacions vàries, etc. 

    Qualsevol persona interessada en aconseguir aquest CD o senzillament en rebre més informació, pot dirigir-se a esclavitudxxi@gmail.com o visitar el web www.esclavitudxxi.org o www.stopthetraffik.org (Aquesta última en anglès).

No hay comentarios:

Publicar un comentario